Wednesday, 18 May 2011

Upload Game, Publish, Dapat Duit

     Hoyeah! Kini dengan internet dan bakat, senang je kita boleh dapatkan duit. Macam ni je. *petik jari*. Kalau kita ada blog, kita boleh buat duit dengan Nuffnang. Kalau kita ada Facebook dan Twitter atau apa-apa je, kita boleh buat duit dengan Churpchurp atau Says.

     Tapi tu semua orang dah tahu!

     Mungkin ini korang belum tahu lagi. Mungkin ada yang dah tahu. Kita boleh buat duit dengan games! Ya! Aku tak tipulah. Aku dapat tahu ni pun sebab aku selalu main game Didi. Ops! Terkantoi sudah. Hahak!



Bila korang buka web ni, akan terpampanglah bendalah ni.




Korang kena sign up dulu. Lepas login, benda ni pulak yang terpampang. Earning aku kosong sebab aku tak pandai buat games. =.=''



Korang boleh masukkan game korang.



Keluar seperti ini.











Korang boleh main game sekali malah berkali-kali kat dalam ni.



 "Mochi offers advertisers access to an extremely responsive audience by embedding Flash video and static advertising into natural and expected breaks in gameplay. We have relationships with thousands of Flash game developers, powering their games across tens of thousands of websites from social networks and blogs to casual gaming sites. Our network delivers results with premium high-impact ads that typically perform in the 3-6% CTR range!"



Siapa-siapa yang pandai buat game, cepat-cepatlah sign up. Ada peraduan. Hadiahnya lumayan gilak!



p/s : Kalau ada yang pandai buat game dan dah publish kat mochi ni, please, adakan tutorial. Ajar kitorang semua. Okey? This best bro.


Sumber:



7 comments:

Famili Ceria said...

ish...ni kna try nih...

mushroom said...

@Famili Ceria
tryla. macam aku try tapi x menjadi sebab x tahu buat game hahak!

mykhalis said...

mana pandai wat games..main je pandai..huuu

cik heroin said...

sy letak code bru meh try lain hihihiih

mushroom said...

@mykhalis
huhu tau xpe.. sama lak kita ^^

@cik heroin
bagusla ^^v

kucing said...

game jongkang jongkit bleh??
cmner nak upload natang tuh??hahha

mushroom said...

@kucing
game batu seremban pun boleh.. haha saya pun tatahu camne nak upload natang tuh :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...