Thursday, 19 May 2011

Kartun - Tragedi Sinetron

    


Aku suka tengok tv cerita Indonesia. Tiap petang pukul 2 pasti aku akan buka TV3 untuk menonton sinetron.


Setiap hari aku akan layan sinetron tu tak kiralah berapa episod pun.



Dah lama-lama aku jadi bosan sebab sinetron ni rata-rata aku tengok jalan ceritanya sama je. Sungguh ntah hape-hape. Penat tau tak aku layan beratus-ratus episod.


Sejak itu, bila pukul 2 je aku dah malas dah nak layan sinetron. Tak kisahlah kat mana-mana stesen tv pun. Aku dah muak. Aku udah capek sama sinetron yang jalan ceritanya tetep aja serupa!


p/s : Lukisan pertama aku lupa nak lukis kaki.




15 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah antik ar kartun tu.. guna software ape ek.. ajar la siket :)

The Sharkox said...

tipikal sinetron

pelakon mesti muka pan asia

mesti ada plot balas dendam kerana harta

mesti ada slow motion yang zoom in zoom out

dan paling penting, mesti tidak best

jgn tonton sinetron..

anem ahia said...

comel...takde kaki..:P

mushroom said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
antik kan? saya jiwa tua.. memanglah kena antik.. haha.. guna paint jek :P

@The Sharkox
Wahh Sharkox! (teruja jap)
aha memang pun.. nak tahu cerita indon ke tak, kita tgk yg zoom2 tu.. wajib ada.. kdg2 tgk tgolak haha

@anem ahia
aha, cumel.. agak cacat di situ :P

no_answer said...

wahh !

kau dulu cm adek aku .
tetiap hari tgok sinetron tak habis habis sampai cakap pun dah macam indon .
lelame aku marah .
bila adeq aku bukak citer endon , aku belasah .

hahaha .
skarang dah benci indon macam aku jugak ! hahahaha

mushroom said...

@no_answer
Ntah2, aku ni adik kau yang hilang kot? <-- ayat xleh blah macam dlm sinetron sejuta cinta marshanda hahak..aku pun dah reti weh cakap indon..aku rasa aku ni da macam indon da..weh!aku pun dah benci indon gak duh! sep2! hahak!

LUNA LANUN said...

hahahaha.. comelnya katun lidi.. :)

amny said...

eerrk....naik meluat tgok citer indonn...!

biruMerah said...

sudahh capekk..hahahahhaa

~eZmALiZa~ said...

haha..kite mmg xske tgk cite indon pon...hahaha :D

ouh, kartun 1st lupe lukis kaki ke? kite igtkan die tgh bersila atas sofa...ekekeke... :))))))

mushroom said...

@LUNA LANUN
huhuk.. kartun lidi cumel? btw, thanks ya.. kartun lidi jek kot :">

@amny
ya! kalau tengok cerita indon memang meluat lah.. sama jek jalan ceritanya kan..

@biruMerah
hahaha.. pengaruh indon dah menyerang, cakap pun dah dalam BI* dah.. *bahasa indonesia :P

@~eZmALiZa~
huhuk.. wah awak pun anti sinetron jugak ya.. thumbs up for you huhuk.. a'ha lah, kita lupa nak lukis kaki.. bersila? huhuk.. boleh pakai jugak tuh :D

YOUsoF said...

Sinetron Indo lebih kepada mengarut je...... daripada watak normal, jadi buta, pastu sempat pulih, pastu sakit balik.... huh letihhhh.






Gambar atas konon ko tengah besila kat sofa tu kot..

mushroom said...

@YOUsoF
setuju sangat dengan apa yg ko habaq.. sakit2 teruk pun boleh sihat balik dgn cepat semata2 nak balas dendam..hehe, cover tgh bersila :P

budaksetan said...

faakkkk, gua benci indon =='

mushroom said...

@budaksetan
same as me.. kot?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...