Saturday, 21 May 2011

tren batik

     Kalau kita ushar tren kat Malaysia ni kan, apa korang perasan kat body tren tu? Ada gambar. Ya, pandai anak-anak aku ni. Ada gambar, senang kata iklanlah. Iklan kereta, iklan iPad, iklan berunsur pelancongan dan juga pelacuran. Eh! Pelacuran tak ada. Aku saja je nak test korang.

     Macam Kat Indonesia kan, dorang punya idea nak melestarikan batik tu, dorang tampal corak batik kat tren tu. Lawa. Tak caya try tengok.


















      Yang last tu kalau kain batik kena hujan habis basah.



14 comments:

aiex sepet said...

yang last tuh x efisyen langsung lah....x aerodinamik betul =.="

blog-tips-kurus said...

fanatik Jawa/Indonesia rupenye.. tapi suka la kartun kamu.

*sebenarnye, ade je yg x mesra lagi dgn FB tau! lalala!! (",)

Puteri Iqa Izyan said...

lawa jgk. kesenian :D

Robot | Sakti said...

kreatif betul diorang.
hope malaysia leh buat macam tu gak.

:)

mushroom said...

@aiex sepet
tahu takpe.. =.=''

@blog-tips-kurus
siapa fanatik? saya tak okeh hehe.. oh, thanks.. yg tuh saje jek :)

@Puteri Iqa Izyan
lawa sikitla huhuk ^^

@Robot | Sakti
tahu tak apa.. tapi kat malaysia memang batik dah dilestarikan pun kan? huhuk

mykhalis said...

Khalis dah lama tak naik tren..wahahahaha.. tapi nice idea

mushroom said...

@mykhalis
sama lah.. saya pun dah lama gak tak naik tren :D

**::CIKNUURUL::** said...

wahhh,kretip kretip,.hehe,.cayalahh,.

akubiomed said...

Kali terakhir naik keretapi ketika orang tua belajar di USM Pulau Pinang tentu sudah banyak perubahan kalau dulu didalam gerabak hanya ada kipas pusing

bdk johor said...

mak ai!! sampai kat keretapi pun diorg sarung kain batik? hehehe

mushroom said...

@**::CIKNUURUL::**
indonesian memang sungguh kretif.. ^^

@akubiomed
dalam gerabak ada kipas pusing? wow! saya tak pernah tgk lagik hehe

@bdk johor
terserlah keperempuanan tren tatkala batik disarungkan :P

YOUsoF said...

Kreatif mengalahkan Pak Latif.. ;D






tapi yang last tu macam buat last minute je..

mushroom said...

@YOUsoF
siapa pak latif tuh? :P yang alst tuh mungkinlah least minit.. tak berkenan kan tgk?

Huda Idris said...

dialog lubang idung tu lawaklah. haha :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...