Friday, 24 June 2011

Revolusi Laman Sosial

     Dulu laman sosial pertama yang mula-mula sekali ada kat dunia ni apa? Aku tak tahulah sangat. Tapi aku rasa Friendsterlah kot. Zaman pun dah semakin canggih dan sekarang ni laman sosial yang paling gempak sekali yang paling ramai sekali orang main ialah Facebook (FB). Aku tak tahulah apa yang best sangat FB tu. Sekarang aku ceritakan laman mana yang aku first main sampailah sekarang.












     First yang aku main ialah Myspace. Aku start main pun masa aku form 2 tak silap aku. Kawan aku ajak buat, so aku buat jela. Bila dah buat, hah! Hambek ko. Agak gianlah jugak. Menatang yang paling gian aku main ialah menatang ni la sebab aku rajin tukar layouts kejadah semua. Aku belajar HTML code pun dari menatang ni. So, thanks to pakcik Tom sebab buat Myspace. Sekarang disebabkan ada Facebook ramai pulak yang tak nak main MS. Sedih tak?

     Bila dah gian aku dengan ligatnya pergi tubuhkan group. Nama group terpaksa aku rahsiakan. Group tu gila gempak nak mati tapi tak femes pun. Haha! Budak-budak MS tahulah macam mana. Memang semuanya batak-batak time tu.






baru punya

lama punya. aku jumpa kat google. sape punya ntah

     Aku main FS ni pun sekejap je. Aku sign up pun sebab nak try. Bagi aku memang tak best. Langsung tak! Jiwa aku tak kena dengan FS ni. Hehe! Tapi di sinilah aku bertemu dengan stalker aku. (Gila gelimat)














     Tagged (TG) ni pun aku main tak lama jugak sebab banyak orang haprak sangap seks kat sana. Send gambar yang tak sepatutnya dan mesej yang, oh my goatt!! Tak naklah explain. Haha! Bagi aku, tagged paling bahaya kalau aku main. Boleh jadi rosak. Demn.













     Hah! Menatang ni lah yang orang suka dok main. Aku pun tak tahulah kenapa sebab aku takdelah gian sangat main ni. Akaun FB aku pun bertukar-tukar. Tak banyak yang kekal. Hehe. Aku main FB pun sebab nak ping, contact si dia dan nak main game je. Ala, game ni je aku main.



     Jangan lupa add aku sebagai neighbor tau! (Haha! Sempat lagi)

     Aku ada banyak lagi akaun lain macam Twitter, Kawanlah, Salingsapa dan banyak lagi. Tapi tak kan nak cerita satu-satu kan. Habis pecahlah rahsia aku. Hehe! Nak tahu akaun aku yang paling aktif apa?






akaun paling aktif

 Sudi-sudilah follow aku. Aku tak kan segan silu tanya soalan banyak-banyak. Haha!


12 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

aku start buat friendster umo aku 15 tahun.. my space sama ngan ko 14.. tapi aku baru aktif umo 14....

masa aku form 5 (17 thn), waktu tuh femes myspace ja....

bila aku masuk 19/20 thun, aku gila friendster.

waktu tuh aku dah buat fesbuk...

bila aku umur 21, facebook fofular gila....

ko caya lak, lepas nih, fasbook jugak akan ketinggalan... mark akan dok semeja dengan tom nati... akan wujudnya laman web sosial pulak lepas nih....

*aku pernah delete semua akaun laman web sosial aku. sbbkan bf bodoh aku tuh... kesannya, friedster aku tak boleh bukak langsung!~

kotak bulat said...

dlu myspace kb xlyn sgt..sb xpndai nk edit cntik2..heheh

KAMIHIDUP said...

lepas ni tak tahulah apa lagi.

Fitrihadi said...

dalam banyak2 SN tu tagged je tak pernah sentuh lagi..dan myspace pun sama tak pernah guna pun heehee

blog-tips-kurus said...

saya selalu ketinggalan... :(

Syuxer said...

sejarah..

friendster--facebook..

yang len x pernah pun..

facebook saya ada 9 akaun..:)..just for game hehehe..hahaha kantoi plak..

tia @ Ini Kisah Tia said...

tak pernah main myspace .. friendster , ada . hahaa . tagged ? memang meroskkan ! facebook , kejap aje gilosnye . sekarang tak dah .. dah berminggu tak buka .. formspring ada tapi tak aktif :)

kiz said...

aku memang MySpace dulu..sebab dia leh edit html ikut suka kita..habis aku edit macam macam..haha..tapi sekarang dah tak ada lagi..password pun dah lupa..haha..lepas tu FB..tapi aku kureng sikit..ada masa tertentu je aku online..

schaze zainn said...

waktu skola schaze buat FS,ekeke
bile dah masuk U buat MS pulak. masa tu MS mmg hebt la sbb byk indie band..ekeke
tp skrg layan FB..hikhik

Nur Hawa Mohd Zin said...

friendster awe dah lama tak buka, tagged pun, myspace tak da...fb aktif :)

Huda Idris said...

saya main cityville gak kat fb. addicted gila. tiap2 hari kene bukak ;p

KISAH SUKSES said...

Ass Wr Wb, Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini RISWANTO AKIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU YOSHI yg dari singapur tentan Pesugihan Kyai. Dimas Kanjeng yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk menarik dana Hibah Melalui ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti dan mendapat hasil tarikan RM.347.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan mobil walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada Kyai. Dimas Kanjeng dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon di 082312910909 Untuk yg di luar indon telefon di +6282312910909,Atau Kunjugi Website/Situs Padepokan Dimas Kanjeng KLIK DISINI
saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Kyai. Dimas Kanjeng saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI,
KEAMPUHAN ZIKIR Kyai. Dimas Kanjeng
1.Penarikan Dana Hibah Melalui Bank Ghaib
2.Penarikan Uang Melalui Mustika
3.Ritual Angka Tembus Togel/Lotrey
4.Jimat Pelaris
5.Perintah Tuyul
Dan Masih Banyak Lagi, Kyai. Dimas Kanjeng Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia.
SYARAT SEBAGAI BERIKUT:
BERJANJI AKAN MEMBANTU SESAMA YANG MEMBUTUHKAN
BERJANJI TIDAK AKAN SOMBONG DAN SELALU RENDAH HATI
BERJANJI AKAN MEMULAI HIDUP YANG BARU BERJALAN KE JALAN YANG BENAR,
BERLUTUT DAN MEYEMBAH KEPADA ALLAH SWT.
"Allahumma inni a'udzubika minal hammi wal hazani wa a'udzubika minal 'ajzi wal kasali wa a'udzubika minal jubni wal bukhli wa a'udzubika min ghalabatiddaini wa qahrirrijali"

"Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan." Kata Abu Umamah radhiyallahu 'anhu: "Setelah membaca do'a tersebut, Allah berkenan menghilangkan kebingunganku dan membari Petunjuk." (HR Abu Dawud 4/353)

PESUGIHAN TANMPA TUMBAL

PENARIKAN DANA HIBAH

PENARIKAN UANG MENGUNAKAN MUSTIKA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...